Neden Yeni Zelanda'da Dil Eğitimi?

      Yeni Zelanda

      Dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Yeni Zelanda bozulmamış yapısı ile kendine eşsiz bir yer ediyor. Ülkede yerli halkın kullandığı diliyle "Aotraroa",  bilinen adıyla Yeni Zelanda,  Büyük Okyanusun güney bölümünde yer alan bir ada ülkesidir. Ülkenin en yakın komşusu Avustralya topraklarının 1600 Km güney doğusunda bulunan, Kuzey ve Güney adlı iki büyük ada ve küçük ada parçacıklarından oluşmaktadır. Yeni Zelanda'nın yüz ölçümü 267.844 km2’dir ve Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'dur.

      Yeni Zelanda dilokulları yıllardır dünyanın en iyi eğitim merkezleri haline gelmiş bulunmaktadır. Üstelik Yeni Zelanda'da İngilizce eğitimi çok fazla ilerlediğinden çoğu kişi tarafından önerilmektedir.  

      Yeni Zelanda'nın iklim yapısından bahsetmek gerekir ise ülkede yumuşak ve ılıman bir iklim yapısı hüküm sürmektedir.  Ülkede mevsimlik ve günlük olarak ortalama 10o sıcaklık farkı bulunmaktadır.  Yeni Zelanda'da yazları sıcaklık dereceleri insanı bunaltacak derecelere çıkabilmektedir. Ülkenin büyük bir kısmı 21o üzerinde olan sıcaklık gündüzleri 27o kadar yükselmektedir.

      Geçmişe biraz bakacak olursak ülkenin üçte ikisini ormanlar kaplamaktaydı, günümüzde ise bu üçte ikilik oran sadece beşte birlik bir alan ile sınırlanmıştır. Bu düşük oranlara rağmen Yeni Zelanda'nın her yerinde yem yeşil düzlükler, ovalar ve ormanlara rastlamak mümkündür.  Kapsamlı bir dünya haritasına baktığınız takdirde Türkiye'ye Yeni Zelanda'dan daha uzak bir ülke bulmak zordur. Diğer bir deyiş ile Yeni Zelanda Dünyanın öbür ucudur. Buna rağmen geçen her yılda Türk öğrencilerin Yeni Zelanda'da eğitim alma isteği gittikçe artmış bulunmaktadır.

      Neden Yeni Zelanda?

ingilizce dil okulları
Yeni Zelanda Dil Okulları
• Ekonomik açıdan bir öğrenci memleketi
İngilizce eğitimi için en ideal bir ülke
• Güven veren huzurlu bir ülke
• Misafirperver ve dostça bir ortam
• Modern bir ülke
• Dünyaca bilinen üst düzey bir eğitim standardı.

3 comments

Eminoğlu
8 Nisan 2014 16:27

Yaşam pahalı mı acaba bununla ilgili bir yazı paylaşırmısınız?

8 Nisan 2014 20:03

En kısa zamanda bununla ilgili yazımızı paylaşacağız.

Yorum Gönder